Nieuwe behandeling type-II diabetes patiënten voorkomt insuline spuiten

Amsterdamse onderzoekers hebben een nieuwe behandeling bij 50 diabetes type 2 patiënten getest. De nieuwe behandeling zorgt er voor dat mensen met diabetes type 2 meer insuline aanmaken. Daardoor hoeven zij mogelijk niet meer bij te spuiten met insuline.

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline dat de bloedsuikerspiegel regelt. Hierdoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Dat lost het lichaam in eerste instantie op door extra insuline aan te maken, maar dat wordt na verloop van tijd steeds minder. Daarom moet een deel van de patiënten op den duur insuline gaan spuiten.

Bij de nieuwe behandeling wordt een met heet water gevuld ballonnetje in de het begin van de dunne darm (twaalfvingerige darm) ingebracht. Door de hitte schroeit het slijmvlies van de dunne darm weg. Dat groeit binnen 2 weken weer aan. Het nieuwe slijmvlies zorgt voor een verbetering in de bloedsuikerspiegel, waardoor patiënten geen insuline meer hoeven te spuiten. Door deze behandeling kan het gebruik van insuline worden uitgesteld of misschien wel worden voorkomen, volgens de onderzoekers.

Van de vijftig onderzochte patiënten was bij 90 procent de ziekte een jaar na de ballonbehandeling stabiel. Ze slikten nog wel elke dag medicijnen, maar ze hebben minder kans op bijwerkingen door de lagere bloedsuikerspiegel. Door de lagere bloedsuikerspiegel lopen zij minder kans op hart- en vaatziekten, nierfalen, blindheid en gevoelloosheid in handen en voeten.

Een nieuwe internationale studie onder honderd patiënten moet dit resultaat nog eens bevestigen.

Artrose specialist
Voor alle ledematen zijn er hulpmiddelen die  aangeboden worden via Artrosespecialist.nl.  Artrosespecialist is gericht op mensen die last hebben van artrose.

Via het bedrijf Rollator Goedkoop kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Eén gedachte over “Nieuwe behandeling type-II diabetes patiënten voorkomt insuline spuiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *