Nicotine helpt bij alzheimer tonen diverse onderzoeken aan

Rokers hebben minder kans om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Dat is een fenomeen dat wetenschappers al lang verbaasd heeft omdat roken bijdraagt aan hart- en vaatziekten, wat het risico op Alzheimer sterk verhoogt. Onderzoek laat zien dat een dergelijk positieve effect toe te delen is aan de stof nicotine. Het zou mooi zijn wanneer nicotine op een minder gezonde wijze ingenomen, zou kunnen bijdragen aan een minder ernstig verloop van dergelijke hersenziekten.

Video : Nicotine therapie

In deze video bespreekt Paul Newhouse diverse onderzoeken die hij in zijn leven heeft uitgevoerd naar het effect van nicotine op diverse hersenstoornissen. De uitkomsten daarvan zijn positief. Nicotine zorgt er bij mensen met (beginnende) hersenziekten voor dat deze mensen zich beter kunnen concentreren, beter kunnen leren en beter kunnen onthouden. Dit is onder meer aangetoond bij alzheimer patiënten. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het innemen van nicotine invloed heeft op de ziekte zelf.

Nicotine is vergelijkbaar met acetylcholine

Nicotine is chemisch vergelijkbaar met acetylcholine, een neurotransmitter in de hersenen die afneemt in de ziekte van Alzheimer. Geneesmiddelen zoals Aricept helpen mensen met de ziekte van Alzheimer door het breingehalte van acetylcholine te verhogen. Blijkbaar bindt nicotine zich aan de receptoren in de hersenen die normaal gesproken worden ingenomen door acetylcholine, wat mensen ten goede komt die meer nodig hebben, maar het heeft geen duidelijk effect op mensen die dat niet doen.

“Nicotine lijkt de normale mensen niet te verbeteren”, zei Newhouse, “maar bij mensen die enige mate van cognitieve stoornissen vertonen, lijkt nicotine een bescheiden maar meetbaar effect te hebben op de cognitieve functie, met name in aandachtsgebieden en tot op zekere hoogte , geheugen. ”

Newhouse en zijn collega’s testen nicotine om te zien of het andere cognitieve problemen verbetert, zoals de mentale mistigheid die bekend staat als ‘chemobrein’, die kankerpatiënten treft die chemotherapie ondergaan. Ze zijn ook begonnen aan een studie van volwassenen met het Down-syndroom, die bijna altijd de ziekte van Alzheimer ontwikkelen tegen de tijd dat ze op middelbare leeftijd zijn. Zelfs mensen met HIV, die versnelde cognitieve achteruitgang lijken te veroorzaken, kunnen hiervan profiteren.

Wat nicotine vooral aantrekkelijk maakt als een behandeling, is het feit dat het vrijwel geen bijwerkingen veroorzaakt, volgens Newhouse.

“Het lijkt erg veilig, zelfs in niet-rokers,” zei hij. “In onze studies vinden we dat het de bloeddruk chronisch verlaagt, en er waren geen verslaving of ontwenningsverschijnselen en niemand begon met het roken van sigaretten, het risico op nicotineverslaving is vrijwel nihil.”.

Artrose specialist
Voor alle ledematen zijn er hulpmiddelen die  aangeboden worden via Artrosespecialist.nl.  Artrosespecialist is gericht op mensen die last hebben van artrose.

Via het bedrijf Rollator Goedkoop kunt u een XXL Rollator bestellen die bij u past.  Of kijk bij  Hulpmiddelenwereld XL Rollator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *